keresés menü

Szemet ragyogtató módon kupálták ki ezt az 1930-as Bauhaus házat

bauhaus_apartment_maayan_zusman_amir_navon_interiors_residential_dezeen_hero.0

Ami pedig megtörtént, azt csakis nagyratörő jelzőkkel lehetne körbetáncolni, gyorsan mindenki képzelje is ide a kedvenc szinonimáit a gyönyörűségesre.

Ha megvolt, akkor azt azért tegyük hozzá, hogy a homokdűnékre épített város egyébként az, ahol (pontosabban annak északi részén) a világon a legnagyobb koncentrációban vannak jelen – ráadásul többnyire érintetlenül, eredeti kivitelezésükben – a funkciót előtérbe helyező Bauhaus-iskola házai, miután a nácik harmincas évekbeli felemelkedése után több zsidó származású német építész menekült Izraelbe. 2003-ban az Unesco Világörökség részévé is választották a Fehér Város nevű környéket.

És akkor itt van ez a háromszöges alapterületű apartman, amit nemrég Maayan Zusman belsőépítész és Amir Navon építész vett kezelésbe, úgy, hogy a történelmi jelentőségű jegyeit megőrizve kortárs húzásokat eresszenek rá.

A nappali a “háromszög” lekerekített csúcsában helyezkedik el, mögötte egy nyitott konyhával, és valami borzasztóan rokonszenves dizájnos egyszerűségbe sikerült kifuttatni a végeredményt, amire nyilván rájátszik a lakás legerősebb jellegzetessége,

a homokdűnékre is emlékeztető padlómintázat.

Ami így remek kontrasztba kerül a hófehér falakkal.

A nagyobbik hálószoba a nappali-konyha mögött foglalja el a helyét – egy üveggel elválasztott fürdővel -, a kisebbik az azzal szembeni háromszög-csúcsban (lásd a poszt végén az alaprajzot), mellette egy másik apró fürdőszobával. Na de dumáljanak a továbbiakban a képek, hiszen van itt minden látnivaló:

Itt az alaprajz is, lehet csodálni:

(via)

Tűz tartalom 🔥