keresés menü

Az okostelefon lesz a jövő villanykörtéje?

Naty Moskovich azzal a népszerű ötlettel játszott el, hogy miként lehetne összekötni az éjjeli lámpát az okostelefonnal. Korábban mi is írtunk egy olyan próbálkozásról, ami egy telefonos applikáció segítségével próbálta kibővíteni a lehetőségeket.

Moskovich most egy radikálisabbat húzott, és egy olyan éjjeli lámpát tervezett, amiben konkrétan a telefonunk biztosítja a fényforrást. A búra alakú foglalat azonban nem merül ki annyiban, hogy rácsatlakoztatjuk a telónkat, az meg fényt ad a vakujával.

A lámpa a mozgásérzékelője közreműködésével kézmozdulatokkal irányítható. Tapsolásra ki- és bekapcsol, legyintéssel lehet állítani a fényerejét. Ha fél óráig nem érzékel mozgást, akkor pedig azt kezdi sejteni, hogy elaludtunk és kikapcsolja a fényt, hogy majd reggel ébresszen csak minket. És mindeközben még telefontöltőként is funkcionál.

A UpLamp nevű találmány momentán a kickstarteres köreit futja, augusztusig derül ki, hogy megindul-e a gyártás, vagy pedig megmarad egy elgondolkodtató kísérletnek.

(via)