keresés menü

Amit az ASUS véghezvitt ezzel a monitorral, azt még Steve Jobs is vigyázzállásban tapsolná

Most már tényleg ideje elengedni azokat az időket, amikor a számítógép egy csúnya, otromba, de elengedhetetlen szerkezetként csúfította az otthonainkat. Állt a sarokban kitaszított mumusként, közben fel-felbőgött a vincsesztere, és bármennyire is imádtuk rajta keresztül apránként befogadni az internet bimbózó csodáját, azért a késő esti böngészősession után inkább legszívesebben letakartuk volna. Rosszabb esetben ezt meg is tettük.

Ma már a szórakoztatóelektronika felé alapvető elvárás, hogy

ne erőszakolja meg a nappalinkat, hanem simuljon bele abba, a tudósos-kábeles vonulatot messze maga mögött hagyva.

És akkor az ASUS fogta magát, és csinált egy ilyet:

zenaio1

Hogy hol a tohonya gépház? Brékó-brékó, hát az nincs! A Zen All-In-One névre hallgató gönc ugyanis nem csak hiperszónikus áramvonalaival vívja ki a figyelmet, de azzal is, hogy a monitorban van a tudás, azaz a gépház is, mindeközben a képernyő érintős, és jár hozzá ugyanilyen elegáns wireless billentyűzet és egér.

Tömör alumínium, pasztellarany szín, zen szerzetesi minimál!

Mindez egyébként egyáltalán nem meglepő épp tőlük.

Aligha mondunk ugyanis újat azzal, hogy az ASUS azon nagyon kevés pécés brandek közé tartozik, ami szerencséjére – és valószínűleg tudatosan – elkerülte azt az állapotot, hogy ciki legyen a laptopjával beülni egy kávézóba a macbookosok mellé. Pontosan tudták eddig is, hogy az Apple nem az SSD-jével meg az iTunes-szal nyerte meg az embereket, hanem azzal, hogy kurvajó érzés már csak fél ujjbeggyel is hozzáérni a termékeikhez.

Úgyhogy ők meg szépen megcsinálták 2016 legelegánsabb dizájn-monitor-touchscreen-gépét a Windows ökoszisztémában dolgozóknak, ami már a bekapcsolása előtt is növeli a munkakedvet. Hiszen ilyen sikeres formákkal csakis sikereket szabad elérni!

A szajré 22 és 24 hüvelykes méretben érhető el, de természetesen mindkettő hozza a 4K-s Ultra HD képminőséget, ami maga az eye candy, a látóidegek csemegéje. Plusz ott vannak benne a leggyorsabb Intel procik, a legújabb DDR4 memória, gamer szintű grafikus kártya, egyszerűen annyira beleköthetetlen a konstrukció, hogy meg se próbálnánk.

És nincs az a nappali, amibe ne simulna bele.

Tűz tartalom 🔥