keresés menü

A világ legjobb ébresztőórája kávéfőzéssel ébreszt

Éppen múlt héten méláztam el azon, hogy a telómon át kéne állítani a gyári ébresztőhangot, mert már akkor is idegesít, ha éppen valami jó dologra ébreszt fel. Végül arra jutottam, a legjobb az lesz, ha keresek egy olyan appot, ahol az ébresztő-funkció kombinálható rádióval, majd beállítottam a BBC rádióit az egyes napokra. Nem rossz igazából, sőt talán a legjobb eddig.

De csak eddig.

Joshua Renouf ugyanis ennél egy sokkal jobbat talált ki: ő a kávéfőzőt kötötte össze az ébresztőórával és tulajdonképpen annak duruzsolását, fütyülését és a kávé illatát (awww) használja fel “csengőhangnak.” Emellett azért is tök jó ez a kis szerkezet, mert reggel erőtlenül nem kell bénázni a kávéfőzés rituáléjával, hiszen készen vár kedvenc italunk.

Na persze csak akkor, ha este összekészítjük a tejet, a cukrot és természetesen a kávét magát (a baristák már hüledeznek, hiszen szerintük nemhogy órák, hanem másodpercek alatt elveszíti a kávé a jellegét – a szerk.), de erre is emlékeztet minket egy kívánt esti időpontban a Barisieur nevű masina.

(via Designboom)