keresés menü

A legfuturistább jegyzetfüzet: amit ebbe a Moleskine-be írsz, az rögtön eltárolódik digitálisan is

Hogy a táblagépek lehetőségeit egyre mélyebben aknázzák ki, azzal talán nem mondunk újat. Már a digitális rajzolás is csodákra képes – nézzünk csak egy pillanatra ide, és ámuldozzunk azon, hogyan lehet ma már vonalzó nélkül tökéletesen nyílegyenes vonalakat húzni vagy háromszögeket rajzolni. És bumm, most a nagyvárosi kreatívok kedvenc jegyzetfüzete, a mindig elegáns Moleskine is beugrott a csörtébe, és előállt valamivel, amitől minden vizuális agy zsibongani fog kicsit.

Erről van itt szó:

Livescribe Notebooknak hívják, és a hasonló nevű “okostollra” lett optimalizálva, úgy, hogy a hasonló nevű app jóvoltából

bármit is írunk a papírra, az bámulatos sebességgel és pontossággal kerül át az iPadünkre.

Élnek a közvetlen közelemben rajzolásból élők, így első kézből nyerhettem el a reakciójukat, ami nagyjából egy látványosan kitáguló pupilla volt. Hiszen egy csomóan, akik ezzel foglalkoznak, pont azzal töltenek el sok időt, hogy a ceruzás skicceiket, laza vonalvezetésű ötleteiket újraalkossák Photoshopban (mert hát digitális rajztáblája nem mindenkinek van).

A Moleskine évi 100 millió dollárnyi eladást produkál, bevételük 90 százalékát pedig a papírtermékeik adják. A Livescribe-bal ráadásul nem csak továbbra is életben tartják ezt a klasszikus formátumot, de kiszélesíthetik a vevőkörüket is. Briliáns!