keresés menü

A kiminizés az új kimaxolás: full egyszínű éttermet nyitottak Bangkokban

Ki ne ütközött volna már bele abba a Budapesten is szépen kibontakozott trendbe, amit úgy is hívhatnánk, hogy hipszteréttermesítés? Vastag falapokkal ellátott, nagy, de egyszerű asztalok, ipari lámpák, egy kis kézműves vas itt, egy kis termelői látszóbeton ott, és persze a kihagyhatatlan blackboard, rajta az elmaradhatatlan fehér krétával felírt kínálattal. Lassan már az lesz a hírérték, ha valaki újra feltámasztja a kockás abroszt és betol pár Koloniál asztalt a bisztrójába.

De amíg ez nem történik meg, addig Thaiföldön gondoskodtak róla, hogy az imént említett vonulatot a végletekig fejlesszék. Így:

A bangkoki EmQuartier nevű shoppingkörzetben nyitott meg az étterem, ami csak és kizárólag a kőrisfa színében tombol. Mert hát abból van, illetv rétegelt lemezekből. A bonyolítatlanságot fokozza (képzavargyanú!) a név is: Eat Rice & Noodle. Köszönjük. Mindezt a helyi Onion stúdió tervezte meg, és nem is kell különösebben semmit hozzáfűzni, esetleg csak annyit, amennyit a projektleírásban is közölnek az építészek:

“Miután a streetfood a mindennapi élet része Thaiföldön, az Eat-et úgy gondoltuk ki, hogy megragadjuk ezt a közhelyet, és csináljunk belőle valami egyedit.”

A külső kajáldák könyöklős fabútorait így eltúlozva vitték be egy zárt térbe úgy, hogy a szem azonnal megakadjon rajta. Képek, még:

onion-eatemquartier-13

onion-eatemquartier-06

(via)

Tűz tartalom 🔥