keresés menü

A fényképezőgép, amivel Vivianna Galletta divatfotós az utcából csinált stúdiót

Kompakt kivitel + vadító képminőség, ezek lassan már alapfeltételek, a legalsó megugrandó léc, ha valaki bizonyítani akar a kézrevaló fényképezők piacán. A Lumix GX9-es modellje viszont ennél is tovább megy: 20,3 megapixeles, alul áteresztő szűrő nélküli képérzékelője kategóriájának egyik legerősebb képminőségét hozza.

És még olyat is tud – ahogy azt Vivianna a fenti videóban bemutatja -, hogy egy 4K-s videófelvételből bármelyik képkockát kiválaszthatjuk, amit majd fotóként alkalmazunk, mert

a képélesség egy hajszálnyit sem romlik.

Minderre jön még a kettős képstabilizátor, beépített intelligens funkciók, profi, azaz nem giccses filterek, a funkciógombok pedig úgy vannak kialakítva a gépen, hogy egy pillanatra se zavarjanak össze senkit. Minden egyértelmű, és ebből az egyértelműségből lehet kicsavarni bámulatos felvételeket – kit ne venne le rögtön a lábáról ez a kontextus?

A titánian fanki képérzékelő egyébként gondoskodik róla, hogy a legapróbb részletek is látszódjanak. A különböző AF funkciók még sokoldalúbb használatot tesznek lehetővé, hogy minden felvételi körülménynek megfeleljenek – legyen szó akár egy mozgó alany, vagy a csillagos égbolt fotózásáról.

Az élőképes kereső autofókusza pedig azonnal működésbe lép, hogy semmilyen fotólehetőségről ne maradjon le a fotós.

Az energiatakarékosságra is törekedett a Panasonic. A kamera új funkciója ugyanis automatikusan alvó üzemmódba kapcsolja a kijelzőt egy adott idő elteltével, ha azt érzékeli, hogy a felhasználó szeme eltávolodott a képkereső szemérzékelőjétől. Ennek köszönhető a hosszú akkumulátor-üzemidő, amely egy töltéssel kábé 900 kép készítéséhez elegendő.

KILENCSZÁZ!

A precízebb képek eléréséhez a Lumix GX9 az 5-tengelyes képstabilizációs technológiának köszönhetően a felhasználók még gyenge fényviszonyok között is elmosódás nélküli képeket és videókat készíthetnek széles és tele állásban egyaránt – akár 4K felbontásban is.

Nem beszélve arról, hogy Bluetooth és Wi-Fi kapcsolattal is rendelkezik, így képeinket akár azonnal meg is oszthatjuk másokkal. A Lumix GX9 ezek alapján tökéletes választás a legemlékezetesebb pillanatok megörökítéséhez és kreatív megosztásához.

Hát ennyit a műteremmé váló utcáról. Köszönjük meg a Panasonicnak!