keresés menü

A brit egészségügy olyan posztereket csinált, amik akár horrorfilmnek is készülhettek volna

Na tessék, már nem csak a klubkultúrájukra meg a teázási szokásaikra, de Anglia SZTK-jára is irigyek lehetünk.

Az ottani egészségügyi szolgálat azért kezdett bele ebbe a szédületesen cool plakátkampányba, hogy felhívják az emberek figyelmét, két ártalmatlan köhintéssel csak-csak nem kéne még a doktorúrhoz menni. Nem túl okos dolog leterhelni a rendszert ugyanis olyanok elől, akiknek tényleg komoly segítségre van szüksége – pár enyhe tünettel elég a sarki gyógyszertárhoz fordulni.

Szóval felkérték az ismert illusztrátort, Doalyt, hogy pár mozihangulatú plakáttal húzza alá ezt a fontos (és egyébként minden országra érvényes) üzenetet. Ez lett belőle, a poszt elején látható vérszemes alkotáson túl:

De a mindennapi fülfájás is megkapja a magáét:

És hogy a zsenialitás milyen szinteken uralkodik ezeken a posztereken, ahhoz érdemes rálesni az apróbetűs kreditekre is: produced by allergy, in association with red eye productions – ilyen kis gegek vonulnak fel még ott is. Csodálkoznunk nem szükséges: Doaly az elmúlt évek során számos stúdiónak gyártott tényleges filmplakátokat, Disneytől a 20th Century Foxig, szóval nem csoda, hogy ilyen jól teljesít a témában.

Függöny!