keresés menü

3D-s sárkányhajót festettek a Közgáz aulájába

A NeoPaint urban art-ban jeleskedő dekorációs falfestői már több éve rokkolják Budapest utcáit, beltereit, vendéglátóhelyeit – szigorúan legális keretek között. Csak hogy két, szinte mindenki által ismert példát említsünk: ők festették fel a Nemzet Színészeit a Rákóczi híd pesti támaszfalára (a 2-es villamosról is tökéletesen megfigyelhető), illetve a Kazinczy-Király sarkon lévő játszóteret határoló óriási tűzfalat is lefedték egy színes, barátságos, természetközeli jelenettel. És itt az újabb alkotásuk, ami mostantól kezdve a Corvinus Egyetem aulájának talaját díszíti, és a Dunai Regattának akar hírverést csapni:

dun01

dun03

A 6 x 15 méteres festmény így felülről egészen bizarrul-torzul néz ki,  de ez csak azért van, mert nem innen kell nézni: ott, talajközelben, ha egy adott pontban megáll a szemlélő, akkor olyan, mintha a csónak valóban kiemelkedne a földből. Vagyis bárki beleülhet virtuálisan, és fotózkodhat vele így:

dun05

A Dunai Regatta egyébként a fővárosi egyetemek között megrendezett hagyományos evezősverseny, amit bárki szemügyre vehet, aki május 9-én lecövekel délután négy után a Dunapart Parlament és Műegyetem közötti szakaszán. További infók a buliról ezen a mozgékony oldalon.

 (Fotók: NeoPaint Facebook)

Tűz tartalom 🔥