keresés menü

10 csini hálószoba, ami egyben home office

Klasszikus megmondás, hogy az ember lehetőségei szerint ne szarjon oda, ahonnan eszik ne ott dolgozzon, ahol lakik, mert annak nem lesz jó vége. Felbomlanak a határok, összefolyik munka és szabadidő, pizsamában tolod az ipart. Nem jó.

De azért sűrű otthonirodázóként mutatnánk pár ellenpéldát, amolyan szükség-törvényt-bont alapon, megvillantva, hogy ha szűkös a garzonunk, és nem kell bejárnunk valahova melózni, akkor így is lehet. Itt például hiába van közel ágy és asztal,

mégsem érezzük megerőszakoltnak a környezetet,

amibe nyilván belejátszik a rendben tartott asztal, és a fa-dominanciájú anyaghasználat, azon keresztül meg a természetesség érzése:

Ez itt egy wellnessblogger lakása. Ha valaki, ő tudja, hogy némi oxigénelőidéző növényzettel és természetes fénnyel micsoda produktivitást lehet varázsolni:

Skandináv módi a FIKA magazinból (rossz az, aki rosszra gondol!): szoba lecsupaszítva a funkcionális szempontból legesszenciálisabb elemekre, ami van, az pedig csodásan kivitelezett darab. Az eredmény: a tér fellélegzik, az ember pedig meg sem érzi, hogy két lépésre van az ágyától az íróasztala.

Ebben a szuperapró New York-i lakásban Jessica behúzta, hogy éjjeliszekrény helyett kompakt munkaállomás kerüljön az ágy mellé. És egyszerűen jó ránézni:

Mari Strenghielm belsőépítész / dekoratőr oktató jellegű dolgozósarka, visszafogott színű fallal, inspiratív absztrakt képpel, vonzó lámpával:

Jaya Williams dizájner pedig a sarokkihasználásról értekezik egy képen:

Van az az asztal, ami nem blokkolja a fényt, ha ablak elé helyezzük. Érdemes megkeresni.

Aditi Khorana regényíró los angelesi kecójában nem csak a hálóban elhelyezett egyszerű századközepi vasasztal a figyelemfelkeltő, de a hangulatdobó kilim szőnyeg is, ami egyben leválasztja az alvó teret a kreatív tértől. Ha meg a szék kicsit keménnyé válik, át lehet ülni a narancs fotelbe!

Szóval egy dedikált munkasarok, még ha a hálóban is lehet csak neki helyet találni, csodákra képes a hatékonyság tekintetében, megéri rá időt áldozni, és a dobozon kívül gondolkodni.

Tűz tartalom 🔥