keresés menü

Zsíros kenyér, kakasos nyalóka, Full Metal Jacket: kérsz egy maflást, egyedi póló formájában?

zsíros

Kakasos nyalóka és zsíros kenyér – e két népi gasztronómiai jelképünk most már nem csak a nyáltermelésünket indíthatja be, hanem trendreceptorainkat is. A 2010-ben indult mafla.hu ugyanis többek közt ezeket a témákat is anyagra viszi, összehozva a vidéki búcsúhangulatot az urbánus dizájnnal. De a széles repertoárnak ez csak az egyik vége.

Doma Tibor, a mafla.hu alapítója és tervezője ugyanis tematikában és stílusban sem egy kaptafára készíti a mintákat, amik aztán szintén egyedi tervezésű, itthon gyártott pólókra és pulóverekre kerülnek. És ha ez még mindig nem elég, valamennyi grafikából sorszámozott, évente legfeljebb 55 darabos miniszériák születnek, hogy a kínos szembetalálkozás esélye minimális legyen.

kakas

boat

A brand ötlete egyszerű, ámde annál tanulságosabb helyzetből adódott: Tibor pár éve elindult pólókat vásárolni, majd az összes nagy üzletet végigjárva rá kellett jönnie, hogy a küldetés képtelenség, és sokkal jobban jár, ha saját maga veszi kézbe a dolgokat. Amiből magától következett, hogy ezzel a hasonlóan jártak igényeit is kielégítheti.

A mintaötletekért nem kellett átmennie a szomszédba, és kalandos úton nemsokára olyan beszállítókat, szabó-, varró- és szitamestereket is talált, akik együtt kis manufaktúrát alkotva életre keltik a mintákat. Így aztán beindult a gépezet, és mára már csaknem húsz sikeres szériát tudhat maga mögött. Vannak köztük gyerekkori emlékek ihlette remekek, mint az Adventures of the fabulous paperboat, a Paperplanes – We deliver secret messages vagy a Tátogató (másnéven sótartó, ugye mindenki emlékszik rá?). Sőt, hirdethetjük magunkon, hogy a répa segít a fütyülésben, de akár magunkat is reklámozhatjuk az I am one of the 55-val, amit ugyebár kevesen mondhatnak el magukról. Bármilyen vonatkozásban.

A Stardust fantázianevű pulcsiról első pillantásra senki nem mondaná meg, hogy a minőségi anyagon és egy-két különleges szabászati megoldáson kívül bármi extra van benne, amíg a kapucni belsejében fel nem tárul egy egész univerzum.

És persze néhány kedvencünket is büszkén viselhetjük, ha szeretjük Tom Waitset, Kubrick Full Metal Jacketjét vagy a Smells Like Teen Spirit-et a Nirvanától, ami előtt épp a megjelenésének 20. évfordulóján, két éve tisztelgett a mafla.hu.

maflac

Egyedi megrendelésre ugyan nincs lehetőség, de ha egy korábbi darab tetszik meg nekünk, csak meg kell várnunk a legközelebbi évi szériát. És hogy a körítés is illő legyen a termékhez, minden rendelést sikkes kis csomagban kapunk kézhez. A pólókat a grafikával ellátott strapabíró papírhengerben, aminek a későbbi felhasználása csak rajtunk múlik, a pulcsikat pedig hasznos vászonszatyorban! További képek a Facebook oldalon.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥