Van tehát ő, akiről mi is megírtuk, hogy egyszerű tárgyakat rendez bizarr egyensúlyba lebilincselő képein, így lesznek az objektumokból tornyok, csapdák, fura együttállások. És van a Valyo Kikötő, amiről meg itt írtuk meg, mennyire fontos helyszíne 2018 Budapestjének. Most utóbbi ad egy széket az előbbinek, hogy meséljen arról, mit lehet kezdeni az életet adó folyadékkal.

Csilla a Capa Központ szervezésében nemrég bemutathatta Víztanulmányok című, több sorozatból álló projektjét, ez a beszélgetés egyik apropója.

Ennek a sorozatnak a darabjai ugyanis olyan csendéletek, amik egyszersmind színtanulmányok, illetve különböző folyadékokkal végzett anyagkísérletek is.

Csilla egyébként ezen a nyáron a budapesti show mellett egyéni kiállítással szerepelt a berlini Galerie Wagner + Partner programjában, illetve munkái láthatók egy csoportos bemutatón is a bécsi The White House-ban. Az idei Festival International de Mode, d’Accessoires et de Photographie Hyeres-ben elnyerte a legjobb csendélet-fotósnak járó díjat, ugyanitt beválogatták a tizenegy európai fotográfiai intézmény együttműködéseként megvalósuló European Photography Platform FUTURES programjának fiatal tehetségei közé. Egyébként Amszterdamban él és dolgozik.

Mucsi Emese kurátor fog beszélgetni vele este héttől. Facebook-esemény itt!

Hétköznapi tárgyak szürreális egyensúlyban: Klenyánszki Csilla fotói

Igazán kifinomult magasélet: megjött a Roadster print! Lapozz bele, rendeld meg, élvezd! (X)