keresés menü

Hogy lehet a vizet formálni? Csütörtökön erről szól a csevej a Valyo Kikötőben az egyik legjobb szürrealista fotóssal, Klenyánszki Csillával

Van tehát ő, akiről mi is megírtuk, hogy egyszerű tárgyakat rendez bizarr egyensúlyba lebilincselő képein, így lesznek az objektumokból tornyok, csapdák, fura együttállások. És van a Valyo Kikötő, amiről meg itt írtuk meg, mennyire fontos helyszíne 2018 Budapestjének. Most utóbbi ad egy széket az előbbinek, hogy meséljen arról, mit lehet kezdeni az életet adó folyadékkal.

Csilla a Capa Központ szervezésében nemrég bemutathatta Víztanulmányok című, több sorozatból álló projektjét, ez a beszélgetés egyik apropója.

Ennek a sorozatnak a darabjai ugyanis olyan csendéletek, amik egyszersmind színtanulmányok, illetve különböző folyadékokkal végzett anyagkísérletek is.

Csilla egyébként ezen a nyáron a budapesti show mellett egyéni kiállítással szerepelt a berlini Galerie Wagner + Partner programjában, illetve munkái láthatók egy csoportos bemutatón is a bécsi The White House-ban. Az idei Festival International de Mode, d’Accessoires et de Photographie Hyeres-ben elnyerte a legjobb csendélet-fotósnak járó díjat, ugyanitt beválogatták a tizenegy európai fotográfiai intézmény együttműködéseként megvalósuló European Photography Platform FUTURES programjának fiatal tehetségei közé. Egyébként Amszterdamban él és dolgozik.

Mucsi Emese kurátor fog beszélgetni vele este héttől. Facebook-esemény itt!

Hétköznapi tárgyak szürreális egyensúlyban: Klenyánszki Csilla fotói