keresés menü

Útmutató a rengetegbe: a legjobb Design Hét programok

Ismét túrázhatunk, vásárolhatunk, gyönyörködhetünk, alkothatunk, ehetünk és persze rengeteget művelődhetünk a budapesti Design Héten, ami idén tizedik éve irányítja a kortárs design legizgalmasabb húzásaira az erre éhes közönség figyelmét.

Az egyre bővülő és népszerűsödő eseménysor szervezői ezúttal közel 300 partnerrel alakították ki a programkínálatot, amiben designtúrák, vásárok, kiállítások, workshopok, gasztro-események, előadások és műhelybejárások is lesznek. Hogy egy kis segítséget nyújtsunk, mi is szemezgettünk közülük – már persze a Metszéspontok X Crossovers kiállításon túl, ami a nyitó- és főesemény is volt egyben, és úgyis mindenki megnézi a Design Terminálban (november 3-ig bőven lesz erre idő).

Szóval egy gördítéssel lejjebb jöjjenek a kedvenceink!

designhet2

Bár a legtöbb túrára olyan hamar beteltek a helyek, hogy csak a nagyon korán kelőknek volt esélyük bebocsátást nyerni, szerencsére akad még olyan, amiről nem késtünk le. Ezek közül is az egyik legígéretesebb a Cruise All Night Budapest éjszakai biciklis túrája (négy is lesz belőle), amit már ismerhet a közönség, ezúttal azonban rendhagyó útvonallal készültek. Természetesen speciálisan építészeti témájú kirándulásról van szó, ami szakértő építészek irányításával és eszmefutattásaival mutatja be a modern magyar architektúra néhány csodáját. Jelentkezzetek gyorsan!

Az előadások közül persze ki kell emelni a Design Hét sztárvendégét, az olasz építész és formatervező Michele De Lucchit, aki, ha nem tudnátok, például ezt a széket tervezte:

A 20. századi olasz design egyik meghatározó figurája mellett azonban a hazai terep tehetségeivel is találkozhatunk a jövő szerdai Design Meetupon a Kőlevesben, ahol az idei Hello Wood alkotói mesélnek a megvalósult projektekről és táborbeli élményeiről. Tekintve, hogy a Hello Wood hazánk egyik legizgalmasabb designeseménye, ahol a legjobbak kapnak szabad kezet az önfeledt alkotáshoz, a beszámoló garantáltan hozni fogja, amit elvárhatunk tőle.

De térjünk rá az érzéki élvezetet is nyújtó gasztroprogramokra: a Hello Wood egyik másik eseményének a táborban készült, 40 méteres, 100 fős, WOOD alakzatban felállított óriásasztala nyújtja a terepet, a Design Terminál előtti téren. Itt vasárnap a Dizájn uzsonnára elnevezésű programon igazi terülj-terülj asztalkám lesz, olyan gasztrománok fogásaival, mint a Pased on Pig, a BON BON BON, a Budapest Bagel vagy az 1 Falat Zamat.


dizájn

De jövő pénteken a divat vega kajákban való megtestesülésének is tanúi lehetünk a NON+ márka tervezőjének és a Vegasztrománia bloggerének közös eseményén, egy rendhagyó, kóstoltatós divatbemutatón. Tíz különböző lány tíz különböző színű ruhában szolgálja majd fel azokat a vegetáriánus konyhaművészeti csodákat, amiket Bede Anna kifejezetten a ruhákhoz kreált. Itt végre választ kaphatunk arra az örök kérdésre, milyen íze lenne egy szoknyának, ha étel lenne!

És persze vásárolni is muszáj, ha már eléggé tudatosult bennünk a kortárs design fontossága. A hagyománynak megfelelően idén is rengeteg üzletben (Insitu, Artista, Goa Home, Je Suis Belle, Retrock, stb.) kapunk 20% kedvezményt a programfüzetben található kuponokkal. De ami tényleg kihagyhatatlan, és megér egy menetet, az Nanushka vintage pop-up boltja, ahol két napig (5-6.) válogathatunk ismét a korábbi kollekciók darabjai közül. Jó alkalom ez, hogy behozzuk a lemaradásunkat Nanushka téren, bár a helyszín még titok, érdemes figyelni a tervező Facebook oldalát!

nanushakpop

(Nyitókép: Mohai Balázs)

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥