keresés menü

Újabb divatbotrány: egy luxusmárka most a náci koncentrációs táborok rabruháit idézte meg

A Loewe került kritikák kereszttüzébe.

560 ezer forintért indította meg a luxusfashion-piacon ezt a jobboldali szettet a Loewe, de talán nem kellett volna. A William De Morgan kapszulakollekciónak a fenti montázs jobbján ábrázolt darabjába ugyanis elég nehéz nem belelátni azt az uniformist, amiben emberek százezrei haltak értelmetlen halált a huszadik század közepén.

Ahogyan talán a montázs balfelén látható szerencsétlen gyermek is.

A csíkozott ouftitről azt mondta a brand, hogy de hát az William De Morgan híres angol kerámiaművész alkotásai által lett inspirálva, de ez sokakat nem győzött meg, a divatipar watchdogja, a Diet Prada pedig annyira beleállt a Loewe-be, hogy azok végül kénytelenek voltak levenni a polcaikról meg mindenhonnan a szóban forgó, egyébként tényleg eléggé meggondolatlan öltözéket.

A Loewe nem sokkal később kiadott egy nyilatkozatot is, miszerint nyilván nem volt szándékuk soha, hogy olyan terméket hozzanak létre,

“ami a történelem egyik legalantasabb időszakát idézi meg.”

“Bocsánatot kérünk mindazoktól, akik úgy ítélték meg, hogy érzéketlenek voltunk” – tették még hozzá.

Mi meg csak annyit teszünk hozzá: tényleg nem volt senki, de egyetlen szál ember sem, legalább egy csillogó szemű gyakornok, aki szóvá tegye még a tervezőasztalnál, hogy ez nem fog jól elsülni? Volt, aki meg keményebben fogalmazott, miszerint vajon hogyan lehetséges, hogy a divatcégnél képesek egy napot is funkcionáló agysejtek nélkül végignyomni.