keresés menü

“Trumpra szavaztam volna” – döbbentette meg a közönségét Kanye West

Kanye West a Saint Pablo Turnéjának a San Jose-i állomásán mondott egy olyat, amire az alázatos közönsége is elég egyöntetű bú-zással reagált. Azt találta kijelenteni ugyanis két szám között, hogy neki tetszik a politikailag inkorrekt beszédmód, és – ugyan nem szavazott, de ha tette volna, akkor ő – Trumpra voksolt volna.

“A repperek korunk filozófusai” – folytatta ezután Kanye West – “A celebritások határozzák meg a jelenünket, nézzétek csak meg az elnököt, nem volt benne a politikában, és nyert.”

https://twitter.com/billycrossover/status/799519080483057664

Ahogy a Dazed is megjegyzi a repper meglehetősen zavaros politikailag: tavaly még pénzzel is támogatta Clinton kampányát, és úgy a demokratákat, majd egy évre rá a republikánus és iszlámfób Ben Carsont méltatta. Közben Kim Kardashian egy szeptemberi interjújában újra azt pedzegette, hogy szerinte a Demokratákkal, de hát Kanye Westnél sohasem lehet tudni.

Azt viszont megerősítette West az ominózus koncerten, hogy 2020-ban indulni fog az elnöki pozícióért – egy “eltérő modellt alkalmazva.”

Mindent összevetve ezek azért annyira nem is meglepő fejlemények a szabadszájú, önellentmondásoktól sem visszariadó Kanye Westtől. És valószínűleg most annyi áll a dolog mögött, hogy miközben a demokrata értékeket vallja ő is, közben – már csak magából kiindulva is – inkább szimpatizál Trump lázadó figurájával, mint a régi hagyományt képviselő Hillary Clintonnal.

(via)