keresés menü

Tiszta Techno, Rendes House: egy pulóver sztorija Berlintől a Toldiban elveszett prototípusig

Ha megtaláltad, akkor pedig jelentkezz!

Mindenki ismeri az eredeti közmondást. A budapesti éjszakának hip zugaiban pedig mindenki találkozott már az ezt remixelő ruhadarabbal, de csak kevesen ismerik az evolúcióját. Pedig a Tiszta Technó, Rendes House felirat eredettörténete annyira szép, hogy mintha igaz se lenne.

Honnan jött, és hogyan tűnt el?

Egyenesen az alkotókig mentünk, hogy eredjen meg a nyelvük. Itt van a narratívájuk, és Facebook posztlinkekkel fogjuk igazolni, hogy minden szavuk trú.

2017 Augusztus 9.

Este tíz. Berlinhez képest meleg nyár, pulóverben hazasétálós. Hitka Viktória grafikus-képzőművész (ma már a budai Vár alatti NOS üzlethelyiség kormányzója) egy áttáncolt nap késő estéjén a Danzinger Strasse 6-os szám alatti lakásában, az ágyban kinyúlva regenerálódott. Egy történet mesélése közben elengedhetetlenné vált néhány kép a Facebookról. Pörgetés, klikkelés, memóriarecsegés, és akkor a keresett kép helyett ott volt Atom Richárd mondata. És már nyílt is a Messenger. Először csak egy ajándék gondolata volt, de pár sorral később már a pulcsik színei rajzolódtak. Nagyon sok berlini gondolat Berlinben marad. Ezt semmiképp sem akarta otthagyni.

2017 Október 5.

Hitka Viki átadta Atomnak a legeslegelső szürke-fekete verziót. Október 8-án már Berlinben is voltak az első tesztre, aztán 26-án a Madách téri JUDASban egybekötve egy azonos nevű bulival a Telepen már jött is limitált számban tisztatechnós pulóver.

Tiszta Techno Crew útban a berlini Griessmuehle-ébe

Na, azóta tart az after. Közben meg még több ember szeretne ilyen ruházatot magának, így most december 6-tól a NOS-ban, majd 12-től a JUDASban is (Telepen megint buli!) kapható lesz fehér-hologramm és olivazöld-arany színkombókban.

Mivel a fenntarthatóság kiemelten fontos az alkotóknak, így 80% organikus pamut és 20% újrahasznosított PET palack szolgál alapanyagként.

Természetesen most sem múlik kalandok nélkül a megjelenés: két hete csütörtökön Atom Richard – aki közben The Sex néven építgeti karrierjét – Toldis fellépésén nyomaveszett a CMIX kódnévre hallgató zöld-arany pulóver prototípusa, amit csak egy hétre rá vettek észre az alkotók, azóta is keresik. Annyira, hogy a megtalálónak komoly jutalmat ajánlottak fel.

Így néz ki az eltűnt darab:

És itt lehet felvenni az alkotókkal a kontaktot. És meglájkolgatni az oldalt. Nyomjátok, és menjetek beshoppingolni az új színkombót, mert kanyarban a Karácsony!