keresés menü

A 19. századi amerikai kézműves mozgalom inspirálta a The Quiet Life új kollekcióját

Az Arts and Crafts mozgalom nagyjából 1880-tól élte fénykorát három évtizeden keresztül Észak-Amerikában (illetve Angliában és Japánban is), egy olyan stíluskeresés eredményeképp, ami, idézzük a Wikipediát: “eredeti és jelentésteli művek létrehozását propagálta, szemben a viktoriánus korszak eklektikus historizmusával és az ipari forradalom során elterjedt gépi sorozatgyártással.” Követői a gonosz indusztriális masinák felől a mélyen emberi kézi megmunkálás felé, ezzel együtt pedig akár a romantikus- és folkmotívumok felé fordultak.

Ha rosszmájúak akarunk lenni, azt is mondhatnánk, hogy ők voltak az előhipszterek.

De nem vagyunk rosszmájúak. A mozgalom – ami az építészettől a dekorművészetig számtalan kreatív területre rányomta a hatását – egyik központja a tengerentúlon a los angelesi Garvanza volt, a The Quiet Life pedig erről nevezte el új kollekcióját.

A már online is shoppolható ruhák között van minden féle és fajta, ingek, pólók, atléták, meg persze rövidnadrágok és sapkák, nem túlgondolt de nem is alálőtt színekben és mintákban, vagyis alapvetően biztonsági játék űzése folyik, az viszont minőségi módon. Tessék csak áttekinteni:

the-quiet-life-garvanza-collection-38