keresés menü

Társaság a szabad divatért: wonderLAB kiállítás a Design Terminálban

„Együtt könnyebb” – mondják a wonderLAB divatműhely és bolt alapítói, és igazuk van. Hiszen divattervezőnek lenni Magyarországon nem a legbiztosabb és legkönnyebb pálya, legyen mégoly tehetséges és elhivatott is az ember. Ezért is fogott össze a két nővér, Marillai Évi és Ildi, és teremtett meg egy helyet, ahol a lehető legtöbb tervező találhat otthonra, dolgozhat együtt, inspirálhatja egymást és mutathatja be a termékeit a közönségnek.

A hely így igazi divatlaborrá, designer közösséggé nőtte ki magát, aminek Veres Pálné utcai üzlete ma már 30 tervező számára szolgál bázisként, és így nagy szeletét öleli fel a kortárs hazai divatiparnak. Ékszerektől lakáskiegészítőkön és grafikai alkotásokon át cipőkig és táskákig terjed a kínálat – az egyetlen, ami közös bennük, az egyedi tervezés.

Ha valaki ma érvényesülni szeretne ebben a szakmában, egyszemélyben kell megtestesítenie egy kreatív és tehetséges tervezőt és egy ugyanolyan tehetséges menedzsert. De a tőke hiánya még akkor is nagyon megnehezíti a dolgát, ha ezt sikerül teljesítenie. Nekünk éppen ezért a kezdettől az volt a célunk, hogy hangsúlyt fektessünk a csapatban való gondolkodásra, arra, hogy együtt könnyebben jutunk el nagyobb közönséghez, és a menedzsmentben is segíteni tudjuk egymást” – mesél az „együtt könnyebb” elvéről Marillai Évi.

Most csütörtökön 6-tól pedig beleláthatunk mindennek az eredményébe a Design Terminál és a wonderLAB által közösen szervezett Design Piknik keretében, ahol fotókiállítás, workshop és a labor valamennyi tervezője (me concept, Vima, Phaidra, Soie Essentielle, Csuzdi wired bags, stb.) várja az érdeklődőket.

Dóra Tünde és Weber Áron munkája a sajátos hangvételű fotósorozat, ami csillámpónik és törpék társaságában, illetve egyéb vad szituációkban mutatja be a harminc márka legújabb termékeit, bebizonyítva, milyen jól megfér egymás mellett ennyi különböző stílusú alkotó. És a közönség is szabadjára engedheti fantáziáját, a tervezők ugyanis helyben alkotják meg az egyedi megrendeléseket, vagyis várják a kezüket irányító kreatív vásárlókat.

A megnyitót követően a kiállítás egy héten át ingyenesen megtekinthető lesz a Design Terminálban.

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥