keresés menü

Számos országban bezárja üzleteit a H&M

Olaszország után még tizenkét másik országban is bezárja üzleteit átmenetileg fast fashion áruházlánc a koronavírus-járvány miatt – jelentette be hétfőn a cég. Ezt nemrég egyébként a Nike is meglépte.

A H&M, a világ második legnagyobb ruházati kiskereskedelmi vállalata a múlt héten jelentette be az összes olaszországi üzletének bezárását átmeneti időre. A cég mostani közleményében az összes lengyelországi, spanyolországi, csehországi, bulgáriai, belgiumi, franciaországi, ausztriai, luxemburgi, bosznia-hercegovinai, szlovéniai és kazahsztáni üzlet bezárását jelentette be, “néhány” görögországi üzlet bezárásával együtt. A H&M megnyitotta ugyanakkor üzleteinek többségét Kínában. Érdekes, hogy Magyarország nincs az előbbi felsorolásban.

A konszern pénzügyi éve december-februári első negyedévében 8 százalékkal 54,9 milliárd svéd koronára növelte forgalmát, Kínában azonban 24 százalékos bevételcsökkenést szenvedett el az értékesítések visszaesése miatt. Márciusban azonban már Európában indult csökkenésnek a cég forgalma.

(Nyitókép: Don Arnold / WireImage / Getty Images)