keresés menü

Percek alatt elkapkodták a szentelt vizes, jézuskeresztes Nike Air Maxet

Jesus Shoes néven fut, azaz futott, mert pillanatok kellettek csak az elkapkodásához. És még ilyen szép webkikötőt is kapott a lépő!

Szóval egyből ráugrottak a cipőőrültek, pedig már a kezdőára is 430 ezer forint volt, de a nemzetközi sneakerbiznisz bizniszmenjei, a resellerek a felvásárlást követően már 900 ezer forinttól indították a licitet a cipőeladós oldalakon, például itt. És a licit zajlik is keményen. És hogy mitől őrült meg mindenki ennyire? Hát attól, hogy a brooklyni MSCHF Nike Air Max 97-ese

szenteltvizet tartalmaz a talpában, egyenesen a Jordán folyóból, amit egy pap áldott meg.

Mármint a vizet áldotta meg, nem a folyót. És persze még egy krucifiksz is lógicsál a cipő fűzőjéről, hogy teljes legyen a szentség!

Az alkotók egyébként azt írták egy press release-ben, hogy a cipő

inspirációját a Vatikán adta, ahol nagyon vad stílus megy: “bomba gravírozások a ruhákon, őrületes fejfedők, minden arannyal kiverve.”

Nagy humor, egyesek talán már blaszfémiának nevezték, de amióta Kanye West kisajátította a coolságnak a vasárnapi misét, már nem lepődnénk meg azon sem, ha ez az egész a katolikus egyház marketinggépezetének legkomolyabb idei húzása lenne.

Persze lehet, hogy az inkább ez? ???