keresés menü

Szintet lépett a Footshop: itt az Adidasszal közös cipőjük

Nem kis mérföldkő a Budapesten is jelen lévő boltnak.

Ez itt az. De még mutatunk róla sok képet lejjebb is.

És érdemes nem csak nézni, de látni is, ugyanis ami itt történt, az egy kőkomoly paradigmaváltás. Hogy példákkal illusztráljuk: olyan, mint amikor egy fiatal, feltörekvő dj-t elhívnak játszani a berlini technótemplomba, a Berghainba. Vagy amikor egy étteremtulajdonos Michelin-csillagot kap. Vagy amikor egy autóőrült kiteheti az oldtimer badge-et a kocsijára. Olyan célok ezek, amiket csak a missziójukat leglelkesebben követők érnek el.

Nagy divatmárkával egyedi cuccon dolgozni pedig egy oda-vissza elismerés, amit most már a Footshop is magáénak tudhat: ez lett a Blueprinting nevű modell.

Ráadásul az 50 éves Superstart újíthatta meg a szlovák-cseh alapítású, de már Budapesten is szép krediteket arató ruhabolt:

És nem is akárhogyan.

Ha már lúd, legyen kövér, ha már kollab, legyen emlékezetes: a cipőt ténylegesen az úgynevezett blueprintinggel díszítették, ezt kékfestésnek is nevezik, és egy olyan tradicionális, nemzedékről nemzedékre szálló kézműves textilszínező technika, ami a 16-17. század óta a szlovákiai régió megkerülhetetlen kulturális öröksége. Nyilván az UNESCO sem véletlenül emelte be tavalyelőtt a kulturális világörökségek sorába.

A cipőtervezési folyamat során az inspiráció fő forrása a hagyományos indigó alapon fehér minta volt, amely napjainkban is az ünnepi népviselet része a szlovákoknál. És persze visszaköszön a lépőn:

“Számunkra ez a kollaboráció nem csak egy szimpla együttműködés, inkább
egy időutazás, aminek során együtt emlékezünk a közös tradíciókra, és az egymással megosztott kulturális értékekre. Köszönjük nektek a sok támogatást, és ígérjük, hogy ez még csak az első lépés a sneaker game legnagyobb neveivel való együttműködéshez vezető úton”
– írták a hazai Footshoposok a cipő kapcsán.

És még egy mikrosite-ot is csináltak a projektnek, azt is érdemes megnézegetni, aztán meg a boltot is az ötödik kerületi Kristóf téren – különösen szombat reggel, amikor is 11:00-tól reggelivel várják az első ötven érkezőt a Breakfast Club keretein belül, first come first served alapon pedig megvehető lesz pár példány ebből az egyedi Superstarból, és mindez még egy kis indigóra színezett, hidegen préselt vitaminflow-val is leöblíthető lesz a Juicy Budapest jóvoltából. PLUSZ POPCORN!!!