keresés menü

Állítólag újra egymásra talál a Run-DMC és az Adidas Superstar

Az old school cipellő 50. évfordulójára.

Aligha kell taglalni az Adidas Superstar jelentőségét: a kagylómintás orrú cipő egyértelműen a legismertebb sziluett a háromcsíkos univerzumban, végérvényesen összefort az utcai kulturúval, a hiphoppal, és máig egy unikális darab – még ha egy kissé avíttasnak is számít, a formája pedig már-már komolytalan mondjuk egy Yung vagy egy Ultra Boost mellé helyezve. De hát ez van, ha száll az idő (és itt most le is zárjuk a nagy megfejtések pillanatát).

Egyes, iparági megszellőztetésben otthonosan mozgó források szerint az éppen tavaly fél évszázadossá vált cipő most újra feleleveníti, hogy kinek köszönheti a népszerűségét: a Run-DMC nevű legendás repcsapattal közös modellek várhatók. Például egy ilyen:

Fekete és fehér változatokra lehet számítani, illetve az elhunyt Jam Master Jay arca díszíti majd a nyelvét. És az egyik legszebb húzás:

miután a Run-DMC gyakran hordta fűző nélkül a Superstart, ezt a cipőt is úgy alakítják ki, hogy könnyű legyen fűző nélkül rokkolni benne.

Nice one.

Ha a források nem tévednek, akkor a Run-DMC x Adidas Superstar idén áprilisban érkezik meg. Addig pedig elevenítsük fel, hogyan adóztak magyar művészek a cipő ötvenedik szülinapjára:

(Nyitókép: Michael Ochs Archives / Getty Images)