keresés menü

Ruhacsere, Bringás Bolha, esküvő – minden belefér egy hétvégébe

A hétfőtől péntekig tartó rohanás után néha zavarbaejtően nyugisnak tűnnek a hétvégék, pedig nagyon is van mit csinálni Budapesten. A mostani hétvége is jobbnál jobb programokat tartogat, választottunk is gyorsan hármat, amiket tuti érdemes megnézni, ha kimozdulnátok.

10 dolog Ruhacsere

Bármikor mondok tíz dolgot, amiért megéri a tizdolog.hu blogot követni. Önmeghatározásuk szerint cukik, prosztók, zsémberkedős és finyásak, de leginkább reklámosok és többet akarnak. Most pedig nőnap alkalmából szerveznek egy ruhacserét. Félreértés ne essék, nem csak 10 dolgot lehet hozni, hanem annál sokkal többet. Ruhák, kiegészítők, körömlakkok, megunt sminkcuccok, minden játszik. Csajos hangulatú délutánt, és este nőnapi bulit ígérnek a Közhely Bárban. Persze nem marad ki a buliból a Közhely épületében működő Werk Akadémia sem, ők stílustanácsadással várják az öltözni- és vetkőzni vágyókat. A legjobb az egészben, hogy a a szervezők a Bike Maffiások segítségével egy anyaotthonba juttatják el a megmaradt ruhákat, de a tervek szerint jut majd belőlük kórházba, sürgősségi osztályra és a Vöröskereszt ruhagyűjtő konténereibe is.

Márciusi Bringás Bolha a Szimpla kertben

Volt idő, amikor a Szimpla kertet este jobban szerettem, mint nappal. Most fordult a kocka, mert míg az esték főszereplői a piás kocsmaturisták lettek, addig a hétvégi nappalok feletti uralmat átvették a piacolók. Minden hónap második szombatján a hazai tervezők bringás portékáival találkozhatunk. (Aztán vasárnap jönnek az őstermelők.) Használt és új biciklik, alkatrészek és bicikli pimpelős cukiságok várnak ránk a Márciusi Bringás Bolhán, ami valljuk be, a tavaszi bicajos szezon közeldtével jó hír.

WAMP fashion

A WAMP 2006-ban startolt, azóta jó sok dolog történt vele. Emlékszem, eleinte alig tudtam, hová nézzek, minden színes volt, érdekes és új. Legszívesebben minden standon vettem volna valamit. Néhány alkalom után elmúlt a varázs, nem tudtak többé lenyűgözni. Aztán jött a Spájz, meg a különböző tematikus vásárok – gyerek, vintage, és azok, amikre nem emlékszem. Most vasárnap az esküvő kerül a fókuszba, a legfrissebb trendek bemutatására vállakoznak, de nem hagyományos módon. Az esküvők pont olyan távol állnak tőlem, mint a gyerekruhák és – játékok, de a gasztro részlegre most is, mint mindig fixen lehet számítani. Csak arra vigyázzatok nehogy leegyétek a ruhákat!