keresés menü

RUHA: a közösségi gardrób, ami szembemegy a fast fashion uralmával

Beesett egy levél a ládánkba Lendvai Lilla stylisttól, amit nem tudtunk figyelmen kívül hagyni, főleg, amióta mi is megvilágosodtunk az agyunkba is belenyúló, plázákban tobzódó, az eladatlan ruháikat elégető (!!!), szinte már rabszolgamunkát végeztető nagy divatláncok álságos tevékenységéről.

Lilla tavaly októberben vágta merész fába a fejszéjét: egy olyan üzlet és webshop kialakítása volt a vágya,

ahol tehet a divatipar környezetromboló hatása ellen, és egy olyan lassú vásárlás élményt nyújthat, ahol jó ézés lenni és visszatérni.

Ez lett a RUHA, the Recycled Fashion Store Budapest mellett, Nagykovácsiban:

“Egy olyan teret hoztunk létre, ahol a gardróbok közötti adás-vétel megvalósulhat anélkül, hogy új darabok kerülnének a rendszerbe. Mindenkinek vannak a ruhásszekrényében szép, de kihasználatlan ruhák, cipők, kiegészítők. A RUHÁban ezeket fogadjuk és adjuk tovább új boldog tulajdonosaiknak, akiknek viszont éppen az a RUHA hiányzott a gardróbjából. Így megvalósul a körforgás, a közösségi gardrób” – írta Lilla.

A webshop most márciustól pörög a fenti linken, úgyhogy aki nem csak új göncöket akar magának, de tenne a fenntartható divatért, meg a H&M ruhaégetése ellen, az menjen személyesen vagy az online butikba.

  

“Váltsunk szemléletet, hogy a divat ne instant választás, hanem hosszútávú döntés legyen”

– csak egyet tudunk érteni. Hajrá a RUHÁnak!

Egybillió (!) forint értékű eladatlan ruha rohadt rá a H&M-re