keresés menü

Amikor az építész tervez: cipők a legtisztább formában

Általában mindig izgalmas végeredménye van annak, ha építészek mozdulnak rá cipők, táskák vagy ruhák tervezésére, elég csak Zaha Hadid és a Melissa kollaborációjára gondolni. Most is ez történt, ezúttal Jean Nouvel sztárépítész tervezett a Ruco Line-nak.

A “Pure” nevet viselő kapszulakollekció koncepciója nagyon friss, az április 21-én záró milánói Interni Hybrid Architecture and Design kiállításon látható először. A négy színben – fekete, fehér, fluoreszkáló sárga és fukszia -, letisztult vonalvezetéssel és a legjobb alapanyagokból készült sneakerek mindegyike egyedi szériaszámot kapott, ezzel is a különlegességre fektetve a hangsúlyt. A gumi talp és borjúbőr felsőrész egyszerűséget kölcsönöz a dizájnnak, a név sem véletlenül utal a tisztaságra: Nouvel igyekezett a lehető legszimplább módon megragadni a cipő lényegét, elsősorban a funkcionalitásra és a felesleges megoldások mellőzésére fókuszálva, ahogyan azt építészetében is teszi; jól felismerhetőek a Ruco Line stílusjegyei is, ezúttal kevésbé sportos megközelítésben.

Speciális lábbelikhez speciális csomagolás jár: a cipők mindegyike egyedi, áttetsző műanyag szatyrokban lesz megvásárolható, amik színben is passzolnak hozzájuk. Ráadásul a prezentáció is ütősre sikerült, hiszen plexi dobozokban mutatják be a kollekció darabjait Milánóban.

A Pure kollekció népszerűsítéséhez tartozik egy ingyenesen letölthető alkalmazás is, ami az iTunes Store-ból le is tölthető, a cipőkért sajnos egyelőre Milánóig kell utazni. A hivatalos Facebook-oldalon viszont csattanhat a like!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥