keresés menü

Pár zseni úgy gondolta, jó ötlet újragondolni a horogkeresztet, szivárványos köntösben

Erről van itt szó:

A kérdés az, hogy értik-e, hogy a visszalopás, mint olyan, ma már lehetetlen. Ha valamire rárakódott egy súlyos jelentésárnyalat, ráadásul olyan, hogy közéje és sokmillió ember értelmetlen halála között mára egy billogszerű egyenlőségjel feszül, akkor az a jelentés onnantól levakarhatatlan. És talán nincs is értelme vakargatni, mert a vakargatás csak sebeket tép fel.

KA design

The New Swastika. Discover More: https://goo.gl/7dZuMP

Mindenesetre a KA Design hiába írja magáról a Facebookon, hogy a szabadságot ünneplik, és a “határokat kérdőjelezik meg”, ez amennyire csilingelően hangzik elsőre, annyira néz ki szarul a gyakorlatban, mármint ebben a videóban, amit most megosztottak.

Nem véletlenül van a szvasztika betiltva Németországban, és már európai országokban is derekas büntetéseket lehet kapni a megvillantásáért. Nem véletlenül, hiszen a 20. századi történelem legsötétebb időszakát szimbolizálja, ami mindössze pár évtizeddel van mögöttünk. Dobálhatunk rá zent meg békét meg egyéb, ebben a kontextusban minimum nevetséges, de inkább undorítóan hatásvadász szavakat, meg lehet olyanokat lenyilatkozni, hogy

“nagyon szeretjük a szimbólum alakját, és szeretnénk megosztani ezt a szépséget úgy, hogy lehántjuk a hozzá kapcsolódó gyűlöletről”,

attól még ennél nagyobbat nem lehet hibázni, ha egy jelképfeltámasztásról van szó. Szerencsére az emberekben megszólalt a riasztó, és ezekben a pillanatokban is széttrolkodják az ízléstelen ötletet.

Mondjuk ez a legkevesebb.