keresés menü

Poszt-szocializmussal és könnyfacsaró nosztalgiával robbant a magyar OST

Egyik kiskori élményem – nagyjából 1994-95-öt írunk – az a retinaégető jelenet, amikor megláttam Zámbó Jimmyt végigvonulni a Budagyöngye Bevásárlóközpont folyosóján, susogós joggingban, lebegő hajjal. Ez eléggé megmaradt bennem és hát valami egészen furcsa, de kellemes nosztalgiával átitatott melegséget éreztem az OST tavaszi/nyári kollekciójának fotói láttán.

Már ahhoz sem kéne túl sokat hozzáfűzni, hogy az OST showroom a Népszínház utcában található (azért örülök, hogy nem a Budagyöngyében, de bármi megtörténhet). Vagyis inkább azt mondanánk, nincs ebben semmi meglepő, a lehető legjobb helyszínt választották.

A tavaly indult brandet Sasvári Áron és Lantos Olivér alkotják: férfi és női ruhákat, kiegészítőket kínálnak, mindezt a hamisítatlan kelet-európai és poszt-szocialista hullám meglovagolásával, ami már egy jó ideje elárasztotta a nemzetközi magazinokat és divatblogokat, itthon azonban még nem nem nagyon volt erre példa olyan színvonalon, amit az OST jelenleg képvisel.

A kollekcióban a 90-es (és kicsit a 80-as évek) stílusjegyei keverednek nagyon is friss fazonokkal, és egyáltalán nem lesz olyan érzésünk, mintha csak valami nagyon olcsó, idejétmúlt dolog koppintását látnánk. Persze a brand és a lookbook frissességéhez hozzátartozik az a nem kevés humor is, ami leginkább a pólók feliratain köszön vissza.

Szombat Éva filmre fotózott képei csak hozzáadnak a nosztalgikus hangulathoz.

Fotó: Szombat Éva
Smink: Keserű Barbara
Haj: Telenkó Ábel

OST FacebookOST Instagram