keresés menü

Ottalvás: magyar ruhatervezők gondoltak azokra, akiknek még számít a pizsamaparti

Szécsényi Ági és Vágó Vanessza együtt diplomáztak kötöttanyag- és formatervezőként a MOMÉn, és úgy találták, hogy hát eléggé közös nevezőn vannak, tudnának együtt dolgozni – aminek az eredménye egy közös márka lett. Ezt pedig három dolog inspirálta, mindkettejük szenvedélyei: a kötött ruhák, a fenntarthatóság és az etikus termékek.

Saját igényeikből és tapasztalatukból kiindulva hozták létre így az OAT AVA a fenti és lenti képeken látható alapkollekcióját.

Ezzel olyan hosszútávú érték létrehozására törekedtek, aminek kötött darabjai könnyen hordhatóak, de az otthoni közegen kívül, az utcán is viselve az év minden időszakában megállják a helyüket. A kollekció terveik szerint mindig elérhető lesz, és lassan, darabonként fog kiteljesedni további egyszerű, időálló kötött termékekkel, gyerek és felnőtt méretekben.

És a “slow fashion” mozgalmat támogatva, kizárólag természetes, ökológiailag tesztelt alapanyagokból. (Egyébként a slow mozgalmat egyszer mi is kipróbáltuk a saját bőrünkön.)

A jófej-pizsipartis-etikus márkának már él a weblapja is, ahol érdemes elektronikus levelezésileg is feliratkozni a listájukra, ugyanis április 10-én indul a Kickstarter kampányuk, hogy az OAT AVA hosszú távon is bebiztosíthassa magát (azoknak az embereknek az otthonaiba, akik még hisznek az ottalvásosdiban).

Ha eddig nem lettél volna meggyőzve, itt egy videó is: