keresés menü

Az egy dolog, hogy Barack Obama ellátogatott a Nike-hoz. De nézd meg, mit kapott tőlük ajiba!

Szóval május 8-án az Amerikai Egyesült Államok elnöke ellátogatott az oregoni Beavertonba, a Nike főhadiszállására.

Ezt nem sok brand mondhatja el magáról, de amelyik igen, annak aligha tesz rosszat egy ilyen randi, ami a részvényindexet illeti. Obama a nagy találkozáson azt is bejelentette, hogy a pipás márka vámkedvezményeket kap majd, cserébe az még több üzemegységbe invesztálhat majd, ami soktízezer új amerikai munkahelyet jelent az elkövetkező 10 évben.

Persze nem mindenki örült a találkozásnak, egy szenátor például levelet írt Obamának, arra kérve, hogy ismerve a Nike módszereit – vagyis hogy rosszul megfizetett munkásokkal dolgoztat a világ túlsó felén – mondja le a meghívást, de ha esetleg mégsem tenné, akkor legalább azt érdeklődje meg, mikor fogják végre Amerikában gyártani a cipőiket.

Mindeközben a sneakerfüggőket egészen más dolog hozta lázba a találkozás kapcsán. Ez a doboz és ez a sneaker, amit Obama kapott szuvenírként:

Jordan MTM-nek híbják a lábbelit, ami a nevét a tervezői után kapta, ők pedig: Mark Parker (a Nike vezérigazgatója), Tinker Hatfield tervezőlegenda és Michael Jordan. És még elnöki dizájnt is kapott a csomagolás. Vagyis pillanatnyilag Barack Obama birtokolja a legújabb és legnyerőbb koromfekete Jordant.

(via Freshnessmag + Sneakersnews)