keresés menü

A Nike végre mindenki számára elhozza az önbefűzős cipő élményét

A vissza a jövőbe-sneaker kvázi elérhetetlen, sokszázezer forintos luxusa és erős nyolcvanasévek-hangsúlya miatt eleve nem arra lett kitalálva, hogy a tömegek cipője legyen.

Cserébe viszont szélesre tárhatta a kapukat a korábban csak a vicces fantasztikusfilmben látott technológia, a cipőfűzőmentes önbefűzés előtt, aminek végre itt az első piacképes hordozója: a HyperAdapt 1.0 fedőnevű modellt természetesen a pipás brand agytrösztje, Tinker Hatfield tervezte Mark Parker és Tiffany Beers segítségével, és így néz ki:

Agytröszt úr így nyilatkozott róla:

“A Nike-nál az innováció nem azt jelenti, hogy a holnapról álmodunk. Hanem azt, hogy gyorsítunk felé. Elébe tudunk vágni az atléták igényeinek, mert jobban ismerjük őket, mint bárki. És néha előbb leszállítjuk a valóságot, mielőtt a többiek egyáltalán gondolni mernének rá.”

És még azt is mondta, hogy a jövő talán még azt is tartogatja, hogy nem kell nyomkorászni a cipőt, mert az megérzi, mikor akarja a viselője szorosabban a lábán tudni. Mondjuk egy kanyarban, futás közben. Ez még persze nem az emlegetett valóság, de már elkezdtünk közelíteni felé.

https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY

Várhatóan kirobbanó kereslet lesz a modellre, ezért az év végén első körben csak Nike+ tagságival rendelkezőknek lesz elérhető, aztán, gondoljuk, szép lassan majd mindenkinek.