keresés menü

A Nike új appja tökéletesítheti az online cipővásárlást

A cipőiparban elsőként a Nike tette meg azt a lépést, hogy a telefonos applikációját kiterjesztett valósággal egészítette ki, így a kamera segítségével be tudja szkennelni, és pontosan meg tudja mondani a lábméretünket.

A végén ugyan továbbra is egy méretszámot kapunk, de emögött már egy sokkal bonyolultabb, viszont mindössze 15 másodperces kalkuláció áll. A lábfej és a lábszár alsó részein, összesen 13 ponton mért eredmények alapján dobja majd ki az app azokat a cipőket, amik a hasonló lábformával rendelkezők számra megfelelőek voltak. Így az online vásárlás elviekben még megbízhatóbb is lehet, mint a bolti, pillanatnyi érzésre támaszkodó vétel.

Az ugyanis már régóta tudható, hogy a sima numerikus számozás, ami a talp hosszából esetleg még a szélességéből áll, nem elég, hogy megfelelő cipő kerüljön a lábunkra.

A Nike adatai szerint jelenleg ötből három ember rossz méretű cipőt vásárol, így az AR-kiterjesztéssel várhatóan sok visszaküldést meg lehet előzni a jövőben. Ezzel pedig már ott tartunk, hogy zöldebb irányba fordulhat ezzel az iparág.

innen