keresés menü

Nézd meg jól ezt a japán modellt, mert a valóságban nem létezik

A virtuális valóságban formált terek és karakterek egyre kifinomultabbak (nem hiába mondta egyszer Elon Musk azt, hogy ha ennyire közel tökéletes dolgokat vizualizálunk, akkor valószínűleg mi magunk is egy szimulációban élünk), igazából borítékolható volt, hogy egyszer majd az emberi szépséget kirakatba helyező szakmákban is megjelennek majd a nem igazi emberek, akik már-már irreálisan szépek.

Miquela Sousa, a Los Angelesben élő, szeplős, izgalmas tekintetű modell még csak az első etapja volt ennek, hiszen róla azért még lehetett látni, hogy nem hús-vér ember. De még így is másfél millió instakövetője van:

Az Instagram 19 éves omegamenő sztárja, aki valójában nem is létezik

Imma, a virtuális japán modell viszont már ijesztően valósághű.

Neve a japán ima szóból ered, ami most-ot jelent, és a ModelingCafe nevű cég alkotása. És hát tényleg úgy néz ki, de még olyan pózokat is vesz fel, úgy is viselkedik, mint bármelyik Instagramos villantós modell, pláne, hogy hát neki is van már Instája:

Például nem ódzkodik a tükrös szelfiktől sem.

Imma ráadásul Twitteren is megnyilatkozott már, ahol azt írja a biójában, hogy érdekli a japán kultúra, és szeretne igazi embereket vonzani a divatbemutatójára. (Hmmm, tehát lesz olyan?)

Ez kétségtelenül egy új lépés a divatszakmában, amit kétségtelenül vegyes érzelmekkel fogadnak sokan, hiszen ahogyan a robotika felváltja a gyári munkásokat, úgy itt is emberek esnek el munkalehetőségtől.

Úgyhogy mostantól ha belenézünk Imma szemébe, lássuk azért azt is, hogy valódi rostok és sejtek helyett miből áll:

Tűz tartalom 🔥