keresés menü

Nektek is feltűntek a pszichedelikus felsőkben parádézó nyugdíjasok?

Boldog Vince tavaly nyáron arra lett figyelmes, hogy miközben mindenki a normcore-ról beszél, Budapest lakosai, ebből is főleg az idősebb korosztály gyakran választanak pszichedelikus és op-artos mintázatú ruhadarabokat mindennapi viseletre.

“Úgy alakult, hogy minden nap legalább két-három olyan ruhát láttam, ami mély benyomást gyakorolt rám, ezért elkezdtem fényképezővel járni mindenhova. Ahogy gyűltek a képek, egyre motiváltabb voltam, így a végén már kifejezetten vadásztam ezekre az extrém ruhákra. Számomra ez egy fiktív szubkultúra dokumentációja, aminek az egyetlen atribútuma a vad mintás kínai import”

– írta nekünk, a gyűjtés pedig Budapest-Fashion nevű tumblrjén folyt.

A hideg idő megérkeztével Vincének azonban azt kellett tapasztalnia, hogy eltűntek az utcákról ezek a kínai áruházakhoz köthető őrületes mintázatok, de reméli, tavasszal tudja folytatni a dokumentálást. Addig is itt a tavalyról bespájzolt anyagból egy kis ízelítő.

tumblr_na2c6tI7Rd1r7bfbto1_500

Ez a kis nyári egyrészes megbontja a teret is

Milyen játszi egyszerűséggel csinál sormintát Párizs jelképéből!?

Durr a bámészkodó szemeknek!

Absztrakt beach style

Ez a goemetria kifutón is mágnesezné a tekintetet!

Ugye most nem csak mi érezzük azt, hogy bőrszadizó anyagukon és a szabásukon túl ezeknek a ruháknak a mintázata két lépéssel a plázák népszerű ruhaáruházai előtt jár?

Hétköznapi orientalizmus

Milyen lehet ebből az alkalmi viselet, ha a kedd délelőtti ekkora vizuális kunszt?

Ha hasonlóan érdekeset, vicceset vagy észbontót tapasztaltok Budapesten, akkor ne habozzatok elküldeni a Budapest Bizarre rovatunkba: info@urbanplayer.hu

(via Budapest-Fashion)