keresés menü

Néhány buta náci felhorkant, a BP erre visszavonta az arab feliratos pólóját

Szomorú dolog történt a napokban a legimertebb hazai streetwear márka / bolt portáján.

Úgy döntöttek – nagyon helyesen -, hogy kiállnak a multikulturalizmus, mint alapvető érték mellett, és a BDPST-s alappólójukat megcsinálták kínai, orosz és arab szöveggel is. Csakhogy az utóbbi azóta már nem elérhető, a márkánál ugyanis rendesen berezeltek, miután páran rasszista kommentárokkal árasztották el a vonatkozó Facebook-posztot (ami szintén lekerült).

A magyarázatuk így szólt:

Kedves Vásárlóink,A hétvégén piacra dobtunk egy extra limitált szériás kollekciót, ami a multikulturális, világváros …

Közzétette: BP Shop – 2018. március 17., szombat

Azaz:

“Mi a BP Shopnál mindannyian hiszünk a boldog és békés együttélésben, abban, hogy minden kultúra ugyanolyan szép és jól megférhet egymás mellett, így megdöbbenéssel fogadtuk ma este a hírt, hogy többen rasszista megjegyzéseket és ízléstelen vicceket társítottak a kollekció arab feliratos darabja mellé.

Természetesen teljes mértékben elhatárolódunk minden ilyentől és roppant csalódottak vagyunk miatta, azt gondoltuk, hogy akik ezt a márkát szeretik és viselik, nyitottabbak és békésebbek ennél. Úgy látszik, ennek még nem jött el az ideje és talán mi is lehettünk volna megfontoltabbak, úgyhogy ezennel a terméket kivontuk a forgalmazásból és elnézést kérünk mindenkitől akit emiatt bármiféle probléma ért.”

A BP Shop ezután leírja, hogy nagyon sajnálják a történteket, több kommentelő viszont dühösen szólalt meg, hogy ezek szerint mégsem állnak ki a saját értékeik mellett, és gyáván visszavonulót fújtak pár ostoba ember miatt.

Ti pedig itt feljebb szavazhattok a kérdésben: jó ötlet volt visszavonni a pólót?