keresés menü

Na, vajon melyik ország térképe a főszereplő a brit Maharishi új kapszulakollekciójában?

Természetesen már a címben is túlzunk, de ez csak azért van, mert jó nagyot pattant szívünben a nemzeti színű ostor. Magyarország büszke körvonalai ugyanis valójában csak ezen az egyetlen darabon tündökölnek. NA DE HOGYAN TÜNDÖKÖLNEK, HOGYAN!

Hogy miért pont ezt a geolokációt látta szépnek a kreatív osztály, azt nem tudjuk. Örömünket azonban még az sem töri derékba, hogy zsebként sikerült odadobni valami skandináv fjordot.

Egyébként a kollekció a klasszikus amerikai MA-1 felségjelzésű bomberdzseki hetvenedik évfordulójára készült, amely ruhadarab jelentőségét mi sem mutatja jobban, hogy még egy külön Wikipedia-cikket is szenteltek neki (meg persze az, hogy a 70-es és 80-as években fontos szubkultúrák ismertetőjegye volt a modoktól a punkok át a szkinhedekig). Amiből például olyan dolgok derülnek ki, hogy az új ruházatra azért volt szükség, mert a katonai repülőgépfronton bekövetkezett változások nyomán, vagyis a sugárhajtású gépek elterjedésével

az addig használt gyapjúval bélelt bőrkabátok, ha nedvesség érte őket, a nagy magasságokban jéghideggé és kényelmetlenné váltak a megfagyott cseppek miatt.

Ráadásul az új gépek sokkal áramvonalasabb dizájnt kaptak, ezért akadálytalanul kellett tudni be- és kimászni a pilótafülkéből, a terjedelmes kabát helyett egy karcsúbb szabásúra volt szükség. Hát így jött a bomberdzseki – ami nejlonból készült, de csak miután már nem emésztette fel a hadiipar a második világháború alatt a nejlonellátmányt az ejtőernyők készítéséhez -, most meg az ő jubileuma.

Maharishi-kollekció többi darabját itt lehet végiglapozni:

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥