keresés menü

A Miskolci Autista Alapítvány támogatottjainak a rajzai ihlették a Müskinn új táskakollekcióját

Az Autistic Art Alapítvánnyal karöltve álmodta meg a táskákban és mindenféle kiegészítőkben utazó Müskinn a legfrissebb konceptuális kollekcióját.

A nem mindennapi kollab a Miskolci Autista Alapítvány rajzcsoportja alkotásainak tanulmányozásával kezdődött, ebben volt nagy segítségre Tarr Hajnalka, csoportvezetőnek a tagok módszereiről, technikáiról és alkotásairól készített egy leírása.

Ennek köszönhetően a táskák vonásain fellelhetőek azok az attitűdök, amiket az autista fiataloktól sajátítottak el a tervezők. A tárgyak formáinak tervei egyetlen nekifutással készültek, akárcsak a fiatalok rajzai, melyekben nincs óvatosság és nincsenek hibák sem.

Ezáltal pedig nem csupán az volt a céljuk, hogy teljesen új megközelítéseket, látásmódokat nyerjenek, hanem a Müskinn társadalmi elköteleződését követve ablakot kívántak nyitni erre a többségtől izoláltan élő közösségre.

A táskák egy rajzos füzet és egy kulcstartó társaságában október 15-ig megvásárolhatóak a Typo báros pop-up shopban. A kollekció megvásárolt termékei az Autistic Art Alapítványt támogatják.

Nagyot izzik a velencefürdői nyárban a Müskinn Transparent kollekciója

A tigris lett a Müskinn új táskakollekciójának szimbóluma