keresés menü

“Nem volt az, hogy kislányom, legyél inkább ügyvéd, mert azzal jobban fogsz keresni”

Művészcsaládból jönni eleinte kifizetődő dolog, főleg, ha az emberben az átlagosnál elrugaszkodottabb elképzelések vannak életről és önmegvalósításról. A kifizetődés később válik csak igazán kapitális kérdéssé, de Mojzes Dórának már ezzel sem lehet különösebb gondja: neve beágyazódott már a szakmában, igaz, idáig hosszú volt az út. Bár akinek már az érettségi munkája is egy komplett kollekció, azt nem is nagyon kell félteni.

Dóra táskái és ruhái mind szinte külön életet élnek, közel két év kihagyás után pedig most új márkával és egy teljes csapattal a háta mögött tért vissza – ahogy arról az Absolut Budapest blogjának is mesélt.

“Sokakkal ellentétben nem egy koncepcióból indulok ki, és arra gyűjtök és tervezek, hanem sokszor vannak dolgok a fejemben, elkezdek rajzolgatni és egyszercsak lesz belőle valami”

– rántotta le a leplet a vele készült interjúban a divatvilágban szokatlan tervezési folyamatról. És még sok minden másról is, például itthoni lehetőségekről, londoni még több lehetőségről, nemzetközi tapogatózásról, úgyhogy ide tessék rakni a klikket, itt a teljes beszélgetés. Akit pedig mindez végül felvillanyoz, az készüljön fel november 6. péntek estére, mert lesz egy Mojzes-közeli esemény is a városban! Erről bővebben értesülni majd errefelé.

Addig is egy korábbi díjnyertes videó az interjú főszereplőjének fejéből és kollekciójával 2010-ből: