keresés menü

Milyen az Asics cipő, amit szamurájok ihlettek?

Nagyban van az Asics, valljuk be. Vagy elég ügyesen támadt fel poraiból, ha lehet így fogalmazni, és miért ne lehetne. Tavaly a Gel-Kayano modellt emelték fel újra, amihez még Ronnie Fieg is hozzátette a magáét, és most megint egy régi favoritot túrtak elő és tisztogattak le.

Az Asics Gel-Kinsei OG első változata a 2000-es évek közepén debütált, és egyedülálló megjelenése azonnal felhelyezte a térképre. Azóta rengeteg változatot megért, de most visszatért az eredeti ezüst, fekete, kék színvilághoz:

Hisanori Fujita-t, a Gel-Kinsei sziluett tervezőjét a szamurájok és felszereléseik ihlették. Például a testüket védő páncél, amely egyidejűleg a szabad mozgást is biztosította nekik.

A cipő dizájnja összemossa a hagyományos japán örökséget a millenniumi kor merész stílusával.

Természetesen a márka ebben a sneakerben is hadrendbe állította a legmagasabb szintű technológiát. A csúcsminőségű felsőrész a Bomorphic Fitnek köszönhetően rétegelt ezüst hálóból és szintetikus panelekből áll össze, amelyek légáteresztőek, és megfelelően támasztják meg a lábat futás közben. A talpban a Gel-Kayano rendszer, a sarokban pedig a Gel technológia biztosítja, hogy edzés közben minél kevesebb terhelés érje a talpat, és ezáltal a test többi részét is.

A budapesti üzlettel is rendelkező Footshop egy remek kis imidzsvideót is tákolt a cipőhöz, amitől még jobban megjön a kedv egy kis karddal suhogtatásra futásra vagy buliban rugózásra. Az ázsiai életmód által ihletett videóban a dinamikát a slow livinggel állítják szembe: