keresés menü

Mik azok a lyukak a Converse oldalán? És a kis zseb a farmeren? A gyémánt alakú izé a hátizsákon?!

Ugye, hogy forgolódtál már kínodban azon izzadva, hogy egyes megkerülhetetlen részletek miért vannak a ruháidon meg a kiegészítőkön? De aztán ugye sosem követte a forgolódást Google-keresés, mert ennyire azért nem gyötört meg a kíváncsiság? Semmi gond, mi itt vagyunk, és megválaszoljuk, amit a ruhaüzletben eddig nem mertél megkérdezni!

A zacsik, amiket a ruhadarab mellé kapsz

…és mondjuk gombokat meg anyagrészleteket tartalmaznak, nos, azok nem arra az esetre szolgálnak, ha egy, a kelleténél jobban eltört péntek este során az egyik haverod kiharap egy darabot az ingedből. Hanem arra, hogy kipróbáld a mosógépben, mi történhet a ruháddal, anélkül, hogy azt esetleg tönkretennéd.

A zseb, ami nem apró- vagy kotonzseb

Bárki is hitte eddig ezt, hatalmas illúziórombolódásba kell, hogy taszítsuk. A farmernadrág oldalsó zsebe mellett gyakorlatilag kötelező jelleggel helyet foglaló kisebb résecskét arra tervezték, hogy biztonságban tudja a zsebórát (ami ugye mindenkinek van!) A kis zseb első megjelenése egyébként a Levi’s jóvoltából az 1870-es évekre tehető.

És azok kis a fémpatentok ugyanitt?!

Most, hogy a zseb misszióját tisztába tettük, muszáj említést tennünk a rajta elhelyezkedő, totálisan értelmetlennek tűnő kis pöckökről. Miért? Minek? Hogyan? Hát nem az esztétikumért. Hanem azért és úgy, mert ezek valójában szegecsek, amik megóvják a farmert, hogy szétszakadjon a varrásnál. Boooom!

Ehhez egyébként tartozik egy fun fact is: állítólag a 19. század végén egy farmerkedvelő állampolgár találta ki ezt a szegecses megoldás a szétnyíló zsebekre, de nem volt elég pénze levédetni az ötletét, ezért kötött egy dealt a cégalapító Levi Strausszal 1872-ben. Nem sokkal később már ő volt a vállalat termelési menedzsere.

A fémszélű lyukak a cipő oldalán??!

A leglátványosabb ez a megoldás a Converse-eken, és most lehet akkor megkapaszkodni a világ szélében: egyrészt azért vannak ott, hogy biztosítsák a szellőzést a lábnak (WOW!), másrészt azért, ha valaki esetleg trükközni akarna a cipőfűzési technikákkal. (BEŐRÜLSZ!!)

Gyémánt alakú bőrfelvarró a backpacken, arra mondj valamit!

A gyémánt / sertésorr alakzat közepén található lyukakba funkcionálisan bele lehet akasztani bármit, ami a táska gyomrában már nem fért el, cipőt, elemlámpát, sátrazáshoz serpenyőt.

Örülünk, ha segíthettünk!

(via)