keresés menü

Luca Mainini bélyeget helyezett a popkultúra nyelvére

lucam

A szürreális kollázsgyártás éppúgy szerves része napjaink kortárs és egyszersmind technokrata hip-művészetének, mint a glitch, egyáltalán nem mindegy azonban, hogy az ember képes-e azon túl is üzenni valamit, hogy első látásra össze nem illő, elnagyolt, túlzó képrészleteket biggyeszt egymásra.

Bingó: Luca Mainini munkái már néhány másodpercnyi vizslatásuk után is szirénázva kiabálják magukról, hogy mi mások vagyunk, mint a többiek, ne is emlegessetek egy lapon. Luca egy elektromos rája felvillanyozottságával rakosgatja össze frivol vizuális koktéljait, amik olyan asszociációs szelencéket nyitogatnak, hogy ha a hatvanas években élt volna, Andy Warhol nem lett volna hajlandó nélküle megrendezni egyetlen Factory-beli szupersztárbulit sem. És annak is lehet oka, hogy már olyanok is felkérték közös munkára, mint a Givenchy vagy a Dolce & Gabbana.

luca01

luca02

luca03

luca04

luca05

luca06

luca07

luca08

luca09

luca10

Ezek a fenti képek csak Jet Set nevű sorozatának darabjai, de akinek tetszenek, az ne álljon meg itt, hiszen a művésznő további munkái itt csekkolhatók, és van belőlük szép számmal, tessék csak végigmenni a bal oldali menüoszlop valamennyi linkjén.

Tűz tartalom 🔥