keresés menü

Leopárdmintás óraszíjat! Csíkost! Márványmintást!

Bár egy karóra akár időtálló is lehet (khm), azért a szíjak kapcsán mindannyiunkban felgyűlhetett már párszor a rosszkedv: nyűvődik, repedezik, elmosódik a minta a sok átizzadt nyártól, megdöccent az anyag, vége a szép világnak. Ezért állt most elő a maga színes megoldásával a dél-koreai Suigeneric, arra vállalkozva, hogy ha már egyszer új óraszíjra pályázunk, akkor dobjuk fel azt egy kis újhullámos élénkséggel. Így valahogy:

leop2

Állítólag ők az elsők, hogy ilyen kontextusban alkalmazzák a viaszolt pamutot, ami egy vízlepergető anyag, főleg hajóvitorláknál és klasszikus barbour kabátoknál használták eddig, de most már, lám, a csuklónkon is pergethetjük a vizet lefelé.

A márkát egyébként két közeli barát, Wonjin Lee és Michael Park alapította, akik ugyan nagy tisztelői a NATO szíjainak, de ráuntak az olcsó nylon darabokra, nem beszélve a lassan már fárasztóan semmitmondó, faékegyszerűségű hosszanti csíkos mintákra. Kollekciójuk ennek megfelelően belevág bátran a nem szokványos kamuflázsba, a vadmacskapöttyökbe, a márványszerűen odalehelt foltokba, és bár van köztük pár túl bölcsészhippis darab, azért található néhány erősebb kúlfaktorral rendelkező is – egyik inspirációs forrásukként pedig Josef Albers német képzőművész Homage To The Square című sorozatát jelölték meg.

newa

A New Yorkban dizájnolt és Szöulban gyártott, kézzel waxolt szíjakat – amikre még a divatpápa Nick Wooster is ráfanyalodott, OMG! – egészen elérhető, mindössze 45 dolláros áron innen bárki megrendelheti, Magyarországra is szállítanak.