keresés menü

Kurt Cobain lázadó pólójából csinált 160 ezres dizájnergöncöt a Vetements

A párizsi divathéten egyéb dolgok mellett a Vetements színpadra küldött egy modellt, aki a Kurt Cobain által 1992-ben a Rolling Stones magazin címlapján híressé tett, Corporate Magazines Still Suck feliratú pólónak újraértelmezését viselte. Egész pontosan hozzádobták annyit, hogy “A Lot”, az A-betűt anarchiajellé karikázva. Így már hülyének is megér 550 dodót.

Persze azon nem kéne feltétlenül kiakadni már 2019-ben, hogy divatmárka lázadó cuccokat nyúl le, és áraz fel, viszont Kurt Cobain szerintünk ilyen formában nem használta volna az Anarchia-jelet. Akkor se, ha még élne. Emlékeink szerint a Nirvana-sztori leghíresebb anarchia-jele a Smells Like Teen Spirit klipjében lévő pompom-lányokon volt, ami egy sokkal ironikusabb lázadószimbólum-elhelyezés volt, mint ami a Vetements össze bírt hozni.

Hogy ezért, vagy csak úgy reflexből, de maga Courtney Love is kiakadt a dolgon:

Nem azért, de nekünk sokkal jobb Nirvana-anyagunk volt nemrégiben!

“Az első szerelmem Kurtnek hívott” – magyar zenészek mesélnek a Nirvana-élményükről

Április ötödikén van 25 éve, hogy elhunyt Kurt Cobain. Ennek apropóján kérdeztünk egy csomó magyar zenészt arról, hogy mit jelentett neki a Nirvana, hogy ismerkedtek meg velük. A vallomások mellett még a kedvenc számaikat is megmondták. A Balatonfűzfői nyelv, számítástechnika és sport táborban, ahová anno a szüleim nyári szünidő alatt ideiglenesen deportáltak, kellemetlen, stresszes és kínos volt az ismerkedés.