keresés menü

Kötelező olvasmány: A te farmered hány unciás?

Amikor bemész a boltba, hogy megvedd a farmered, a következő szempontokat tartod szem előtt: szín, méret, szárhossz, modell, ár. Ha a pénztárcád engedi, költhetsz egy kicsit drágább, márkásabb nadrágra, de nem biztos, hogy a minőséget veszed meg.

Tegye fel a kezét, aki tudja, hogy mi az az uncia! Ha tudod, akkor ez a cikk nem neked szól, lapozhatsz tovább. De ha fogalmad sincs, hogy jön ez a farmerhez, akkor most figyelj, mert a legközelebbi vásárlásnál biztosan kikergeted a világból az összes eladót az unciás kérdéseiddel!

Az uncia (angolul: ounce, röv.: oz) az angolszász országokban használatos tömeg- illetve űrmérték, és 1 egység 28,3495 grammnak felel meg. Az igazi farmer-értők ezt tartják a farmer igazi mértékegységének, ez a nadrág anyagának vastagságát méri, nézzük csak, hogyan:

Az igazi farmer fanok nem is törődnek a 12 unciánál vékonyabb nadrágokkal, így mi sem térünk ki erre, ezek azok a vékony anyagú farmerok, amiket nyáron viselünk, anyaguk inkább a vászonhoz hasonlít. Ez a legolcsóbb, könnyen beszerezhető, már az első használatnál úgy érzed, hogy rád szabták, és itt a csapda: megveszed, és maximum egy évig hordod. Miért is?

Mert többet egyszerűen nem bír.

32 és 6 unciás farmer, valahol a kettő között az igazi

A második kategóriát nevezhetjük a hétköznapi használatban vett farmernek. Keményebb az anyag, ennek betörésével már megizzadunk. Legalább fél év, mire a kopás megindul, és nem kell már guggolgatni a felvétel után, hogy kényelmesen érezd benne magad. Egy kategóriával az előző felett van árban és minőségben is.

Ez egy nudie jeans co farmer, valahol itt kezdődik a farmer fogalma:

A harmadik kategória a nehéz, ami többet mond, ha nehézsúlyúnak fordítjuk. Az igazi nagymenő farmer, az elit nadrágja, amit nem visel és viselhet akárki. Semmi esetre sem ajánlott könnyű farmerhez szokott lábnak, ez az a farmer, amiben nem tudsz leguggolni, ülésnél elszorítja az ereket és más fontos testrészeket, viselése fizikai fájdalommal jár – először. Mikor szépen lassan megadja magát, betörik, gyönyörűen a tested formájára kopik, a legjobb barátod lesz és elkísér egy életen át.

Ebben a videóban a Naked & Famous szimplán csak szörnynek keresztelt 32 unciás nadrágját ajánljuk megtekintésre 3:00-tól. Nem káprázik a szemed, ez a nadrág tényleg áll magától. (!!!) A prezentáló a márka alapítója, Brandon Svarc, aki olyan átéléssel tud beszélni a nadrágokról, hogy könny szökik a szemünkbe. Az egekbe tudja magasztalni azt a japán anyagot, amit még senki sem készített előttük.

Szakértők szerint farmert mosni öngyilkosság, és csak nagyon indokolt esetben szabad. Az hagyján, hogy megölöd a nadrágod, de elveszíti tartását, valamint a kopás sem lesz szép és egyenletes, mert felvétel után mindig máshol fog megtörni. A fent említett két márka pont ezért létre is hozott a honlapján egy olyan oldalt, ahová a lelkes farmerhordók elküldhetik képeiket, mit sikerült a küzdelmes használat során kihozni a gatyából, kinek milyenre kopott. Itt a nudie, itt pedig a Naked & Famous túlélői!

Urbanplayer

Tűz tartalom 🔥