keresés menü

A jövő varázstükre előtt mindenki a saját maga divattervezője lehet

A koreai iparművészeti tanoncokat tömörítő MyDesignLab álmodott meg egy olyan varázstükröt, ami egy csomó technikai vívmányt kombinálva lehetővé teszi, hogy kvázi a tükör előtt állva tervezzük meg, vagy módosítsuk az outfitünk.

A Magic Mirror tulajdonképpen egy nagy tévéből és egy mélységi szenzorból áll. Logikusan utóbbi megtalál, előbbi pedig megmutat minket saját magunknak. Amikor a képernyőn tudjuk magunk, akkor kezdődhet a nagybetűs divattervezés.

A távirányítós szenzor segítségével előre megadott mintákat pakolhatunk a pólónkra, de virtuális ecsettel saját magunk is díszíthetjük a ruhánkat. A végén pedig mindezt akár ki is nyomtathatjuk.

A netes jelenlét fontosságát sem tévesztétték szem elől. Ugyanis különféle háttereket is pajkolhatunk be magunk mögé, ami – mint tudjuk – nagyon jól tud jönni Instagramon.

Nyilván elég sci-fi-nek tűnik még ez az egész, de lévén hogy több kezdeményezés is volt már arra vonatkozóan, hogy az átlagembereket bevonják a tervezés folyamatába, inkább csak az a kérdés, hogy mikor lesz otthon ilyenünk, nem pedig az, hogy lesz-e.

(via Fastcodesign)