keresés menü

Kicks R Good: megint jön a Nagy Nemzeti Cipőünnep az Erzsébet térre

Ma délután az Ötkertbe cibálták a trendérzékeny újságírókat és bloggereket azok, akik úgy gondolják, ráférne Magyarországra egy kisebb sneakerforradalom. A Kicks R Goodot nem először rendezik meg, tavaly mi is ott voltunk fényképezővel, bár arról akkor még nem győződhettünk meg, hogy olyan nagy keletje lenne itthon a cipőfetisiszta műfajnak – ezen azonban a szervezők változtatni kívánnak.

Mindenekelőtt például meg akarják értetni a nagyközönséggel, hogy miért kerül egyik-másik lépő nem csak súlyos tíz-, de akár százezrekbe. A nagy cipőfeszt idén május utolsó napján lesz esedékes.

kicks01

A BP Clothing kreatívja, Simon Bence szerint idén már egy orrhossznyi előnnyel indulnak, mert tavaly óta mintha bekövetkezett volna egy apróbb robbanás sneakerkultúrailag, mert már nem csak gyűjtők hordanak különleges darabokat. Perjési Roland fő ötletgazda pedig elmondta, hogy a legnagyobb márkák (Nike, Adidas, Puma, New Balance) mellett lesz cipőfestés, megelevenedik az adok-veszek jellegű Sneaker Raktár Facebook-csoport, továbbá

lesznek dolgok, amik még titkosak, de nemsokára már nem!

Mutatóba elhoztak pár spéci cipőt is a kínálatból, ez itt a balon például a Nike és a Diamond Supply Co. kollabcipője – amiért állítólag “ölik egymást az emberek” -, mellette az ezüstös ájtem pedig az Air Trainer 1 Mid, ami a 2014-es Super Bowlra készült:

kicks02

Vagy itt van az Air Jordan 5 Laney, amin a repülő ember kollégiumi csapatának színei köszönnek vissza, középen a Flyknit Chukka, aminek a talpa olyan szivacsanyagból készült, amiből
egyes űrhajók ülései, a jobbon meg az Air Max Day-re gyártott cipellő virít, a szövegkiemelő filctollakra emlékeztető árnyalatával.

kicks03

Na, hát ilyen különlegességekből lesz sok-sok tucatnyi a tavasz utolsó napján. Aki eddig Bécsig utazott egy-egy sneakerbuliért, most elég, ha lesétál majd a megújult Akvárium Klubba, egy ötszázasért már közelről szagolgathatja a speciális kialakítású példányokat. A Zuckerberg-birodalomban itt lehet rajongani a Kicks R Good-ért!