keresés menü

Kicks R Good: budapesti cipőünnepély szombaton az Akvárium Klubban

Vannak, akik szerint nem a ruha teszi az embert, mások meg úgy gondolják, hogy az az önmeghatározás kiterjesztése. A sneakerkultusz (egy fokkal magyarabbul: cipőmánia) hódolói egyértelműen az utóbbi mellett állnak: úgy vizslatják a legizgalmasabb lépőket, ahogyan egy műgyűjtő a piaci ócskások pultjait, ismerik az egyes modellek háttértörténetét, gyűjtenek, eladnak, csodálják a legújabb színkombinációkat és tisztelettel bámulják meg a régi klasszikusokat, amik először olyan nagyságok lábain tűntek fel, mint mondjuk Michael Jordan.

kicks01

És most végre már nem csak otthon, a négy fal között lehet űzni ezt a hobbit: a Kicks R Good az első hazai sneakerfesztivál, egy egész napos rendezvény, ahol minden a snájdig cipők forog. Ahogy a szervezők fogalmaznak:

A rendezvény együttesen edukációs, szórakoztató, trade és expo és sportesemény is. Itt találkozik a gyártó, a gyűjtő, a forgalmazó és a rajongó, világmárkák, limitált és kultkollekciókkal, kollektorok féltve őrzött darabokkal és mindenki, akit kicsit is izgalomba hoz a cipőkultusz.

A jelenlévő márkák helyszíni popup store-okban kínálják majd különleges darabjaikat, szóval nem csak féltve őrzött vitrinek előtt jojózhatnak a szemek, hanem magas tetszési index esetén haza is vihető a legújabb szerelem. Bemutatkozik többek között a legfrissebb Puma lifestyle széria is, jó sok vadmacskás prinntel és harsány kontraszttal (a teljes lookbook az Urbanplayer nyitóoldalára klikkelve végiglapozgatható):

pumacska

Mindeközben zajlik majd az országos streetball torna, majd falfestés- és cipőtervező workshopot tartanak hazai művészek. Lesznek celebek által áttervezett egyedi darabok, és persze a program része az általunk már megénekelt deszkaverseny, aminek állomásai az egész belvárost behálózzák, a sötétedés utáni afterpartin pedig a bass music és egyéb urbánus zenei stílusok veszik át a hatalmat az Akvárium Klub felett. A Facebookon itt lehet visszaigazolni a részvételt!