keresés menü

Mindössze hat hipszterebb környék van a világon Erzsébetvárosnál!

Az angol Cheapflights amolyan utazási kedvet serkentő célzattal gyűjtötte össze egy listába a világ 30 leghipszterebb negyedét, majd az egyes környékeket még csillagozással is súlyozta a releváns médiajelenlét tekintetében. Az csak természetes, hogy a budapesti bulinegyednek is helye van az élvonalban, de hogy mennyire nagyra tartják az angol barátaink, azon mi is meglepődtünk.

Mindössze hat olyan hipszternegyed van a Földgolyón, amelyik kiérdemelte a legmagasabb, ötcsillagos értékelést. Ebből három rögtön az USÁ-ban található: Pearl District (Portland), The Mission (San Francisco) és persze Williamsburg (New York). Európából mindössze a stockholmi Södermalm és az Amsterdam-Noord érdemelték ki a fullos elbírálást. Ázsia becsületét a hongkongi Sheung Wan menti meg.

Ezután jön a négycsillagos társaság a budapesti Erzsébetvárossal, a berlini Kreuzberggel vagy mondjuk a Los Angeles-i Echo Parkkal. Na, de az összeset nem soroljuk fel. A bulinegyedünk mögött kullogó, ám még jegyzett hipszterszpotokat olvassátok le erről a hasznos kis térképről ti magatok:

(via)