keresés menü

Gaspar Noé hipnotikus horrort forgatott a Saint Laurentnek

A meghökkentő alkotásaival – szimulálatlan szex a vásznon (Love), bebélyegezve szörnyekké váló táncosok (Climax), és így tovább – a nézőket a mozikarfákhoz szegező rendező nem először dolgozik együtt a párizsi luxidivatházzal: a 2019-es szürreális (nyilván) Lux Æterna volt az első közös művük, már ebben is a színésznőlegenda Béatrice Dalle és Charlotte Gainsbourg bukkant fel, és a friss kollabban sem adják alább.

Ezúttal Charlotte Ramplinggel kanyarít szuggesztív, tikkasztó ívet az Anthony Vaccarello kreatívigazgató tervezte, hatvanas évek inspirálta 2021-es kollekció köré, hét percben – amitől mega csodát ne várjunk, leginkább csak gyönyörű mozdulatokat egy emberentúli arisztokrata kastélyban.

Miközben huppog a háttérben az I Feel Love.

Szóval ne storyline-t elemezzünk, csak nézzük, pont úgy, ahogyan egy kristálypohárnyi viszkibe hulló pár kocka jégtől is elalélunk.

A Saint Laurent szerint a film a Belle de Jour és az 1970-es évek olasz horrorfilmjeiből merítve a „terror és az élvezet” közti mezsgyén jár. Hát, ezzel nem tudunk vitatkozni!