keresés menü

Svédcsavar: összeállt a Fjällräven és az Acne Studios

Szóval a sokkal magasabb ligában játszó Acnésok nyúltak hozzá a jól ismert, vidám outdoor-márka gönceihez, a közös svédségüket pajzsra emelve, afféle élénk identitásünnepként. Mindehhez pluszban olyan fotókat kanyarítottak, amik miatt panasz nem érheti a stockholmi ház elejét!

Nem is emlékszünk, mikor láttunk ekkora jóságot két, egyébként teljesen különböző fronton működő brandtől.

“Kezdettől nagy megtiszteltetésnek éreztük az Acne Studios megkeresését, ugyanakkor kíváncsiak is voltunk, hiszen még sohasem vettünk részt ilyen jellegű együttműködésben. Az eredmény egy olyan egyedülálló kollekció, amely egyszerre testesíti meg a Fjällräven termékek időtálló funkcionalitását és az Acne Studios művészi megközelítését” – mondta Henrik Andersson, a Fjällräven Innováció és dizájn ágazatának vezetője.

Jonny Johansson, az Acne Studios kreatív igazgatója pedig így kontrázott rá erre:

“A legtöbb svéd embert különleges kapocs fűzi ehhez a márkához, én például szó szerint Fjällräven termékekben nőttem fel.”

“Óriási büszkeséggel tölt el, hogy egy olyan svéd márkával dolgozhatunk együtt, amely országokat átívelő népszerűségre tett szert” – tette hozzá.

A közös kollekció a Fjällräven szorgalmazta etikus és környezetbarát ruhaipari tradíciók jegyében született, aminek célja a gyártás során hagyott ökológiai lábnyom csökkentése, a természet tisztelete, és

az olyan hosszú életű termékek megalkotása, amik a fast fashion filozófiájával tudatosan szembemennek.

A képeken látható végeredményt így a Fjällräven legismertebb termékei és az Acne Studios egyedi látásmódja ihlette: az eredeti, klasszikus darabok többek között műszőrme szegélyeket, fényvisszaverő csíkokat, izgalmas színbetéteket, megnagyobbított zsebeket kaptak, amelyek így teljesen újragondolt termékeket eredményeztek.

A kapszulakollekció szeptember 6-tól lesz elérhető az Acme Studios weboldalán és a Fjällräven Amszterdamban, Hong Kongban, Osloban, New Yorkban és Torontoban található márkaboltjaiban, valamint a www.fjallraven.com-on.