keresés menü

Ha feketét viselsz, vonzóbbnak és okosabbnak és magabiztosabbnak tűnsz

Nyilván mindenki hallotta már azt a világi hülyeséget, hogy ne hordjunk feketét, mert az egy lehúzós szín, és még depressziósak is leszünk tőle. Szintetizátorzenén, technón vagy éppen norvég metálon nevelkedett emberek erre már eddig is legyintettek, de most ráadásul ki is húzhatják magukat: egy friss felmérés, amiben ezer embert kérdeztek meg, arról tanúskodik, hogy a lehető legjobban választottak.

Merthogy a fekete például határozottságot üzen a viselőjéről. A megkérdezettek perdöntő 56 százaléka állította ezt.

Nemekre bontva a nők 48 százaléka gondolta így, a férfiaknak pedig 64 százaléka.

Szóval állásinterjún, randevún és a buli első sorában is jók vagyunk a legsötétebb árnyalattal, meg bármilyen szituban, amikor elismerésre pályázunk. Érdekessége még a kutatásnak, hogy míg a nők 54 százaléka gondolta, hogy pirosba öltözne egy első találkán a kiszemelt férfivel, mert az szexi, az erősebbik nemnek csak 28 százaléka szavazna a láng színére. Inkább vennének fel egy kedves kéket.

A legkiemelkedőbb elutasítást, ami az elsőrandikat és állásinterjúkat illeti, a narancs és a barna kapta: utóbbit a nők kettő, a férfiak nyolc százaléka fogadná el a nevezett helyzetekben. Ezen mondjuk nem csodálkozunk:

(via Independent)